Thursday، ۱۶ Dey ۱۴۰۰
براتون پیش اومده که روغن زیتونی را چشیده باشید که طعم خاص و تندی داشته باشه؟
اگر شده ، به احتمال زیاد روغن زیتون فرابکر یا حداقل بکر بوده .
اصطلاح روغن زیتون بکر به طور کلی به این معنی است که روغن زیتون فقط با استفاده از ابزارهای مکانیکی فرآوری شده است، بدون عملیات شیمیایی. فرآوری زیتون در دمای زیر 86 درجه فارنهایت عطر و سطح اکسیداسیون آنها را دست نخورده نگه می دارد.
مثل بیشتر مواد غذایی دیگه، زیتون زمانی که کمتر فرآوری شود طعم بیشتری را حفظ می کند.
یکی دیگر از مزایای فراوری کمتر روغن زیتون، غلظت بالاتر و خواص مفید - یعنی آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها علاوه بر اینکه بسیار سالم هستند، تلخی خاصی به روغن زیتون می دهند که می تواند به تمایز بین روغن های با کیفیت بالاتر کمک کند.
خطرات استفاده از روغن زیتون تصفیه شده:
زمانی که روغن های بکر برای مصرف انسان مناسب نباشند (به دلیل طعم ضعیف یا سطح اسیدیته بیشتر از 3.3 درصد یا عطر نامطبوع)، به کارخانه فرآوری فرستاده می شوند و در آنجا به «روغن زیتون تصفیه شده» تبدیل می شوند. در آنجا آنها تحت گرما، مواد شیمیایی ویا فیلتر فراوری میشود.
این روغنهای زیتون تصفیهشده ،شفاف، بیبو و بیطعم میشوند و سطح اسیدی آنها 0.3 درصد یا کمتر است که به آنها ماندگاری طولانی میدهد (تنها مزیت واقعی روغنهای زیتون تصفیهشده همینه)
پس اگر عادت به مصرف روغن زیتون بی بو دارید شاید بهتر باشه سلیقه جدیدی در خودتون ایجاد کنید.