Sunday، ۱۹ Ordibehesht ۱۴۰۰
خیلی در مورد روش دم آوری چای ایرانی یا بهتر بگیم چای طبیعی گیلان، یا همون چای بهاره از ما سوال میشه، ما با مشورت دوستای کار بلدمون که هم علم اش رو دارند هم تجربه اش رو و هم گیلانی هستند، رسیدیم به فوت و فن هایی در مورد دم آوری چای که تاثیر زیادی در عصاره دهی و در نتیجه عطر و طعم چای داره.
پس این مقاله رو بفرستید برای دوستای چای خورتون که سالهاست فکر میکنن این چای اون چای ای نیست که توی قهوه خانه های مشتی گیلان می خورند.
اول از همه، آب:
آب به دلیل املاحی که داره خیلی روی طعم چای بهاره اثر میگذاره و در نتیجه در دم کردن چای بسیار موثره.
بنابراین پیشنهاد می کنیم از آب معدنی یا آب چشمه یا آب تصفیه شده استفاده کنید تا طعم چای بهتری داشته باشید و یک تجربه جدید از دم کردن چای تازه بهاره.
دوم، قوری :
نوع و اندازه قوری خیلی بر کیفیت دم آوری چای بهاره گیلان اثرگذاره. بهترین نوع قوری برای دم آوری چای بهاره گیلان یا همون به اصطلاح چای لاهیجان، قوری چینی یا سفالیه، بعد از اون قوری شیشه ای گزینه خوبیه. اما قوری مسی و فلزی اصلا پیشنهاد نمیشه.
یه فوت کوزه گیری اهل فن اینه که قوری رو بعد از هر بار استفاده فقط آبکشی میکنن و با مایع ظرفشویی نمیشورن چون معتقدن طعم چای اصیل رو خراب میکنه.
فوت بعدی اینه که زمانی که آب توی کتری داره به نقطه جوش میرسه قوری خالی رو روی کتری بزارید یا با آب داغ بشورید که قوری گرم بشه تا سرمای قوری شوک دمایی به چای بهاره وارد نکنه.
نکته دیگه اینکه سایز قوری باید با مقدار چایی که توش دم میکنید متناسب باشه، پس وقتی صحبت از مقدار چای میشه، باید در نظر داشته باشید که حجم چای سرگل با چای قلم یا چای دست پیچ متفاوته به خاطر همین می ریم سراغ فن بعدی.
سوم، مقدار چای:
یه قاعده اینه که اگر از چای قلم که حجم بیشتری داره استفاده میکنید به اندازه یک سوم قوری چای خشک بریزید و اگر از چای سرگل بهاره استفاده می کنید برای هر نفر یک قاشق بریزید، و بعد به اندازه یک سوم قوری آب؛ و حتما یک سوم قوری خالی بمونه. چای برای دم اومدن نیاز به فضای خالی و گردش هوا داره. پس وقتی میخواید برای ۶ نفر چای گیلان دم کنید با وقتی که چای دو نفره دم میکنید اندازه قوری باید فرق کنه.
در مورد شستن چای بهاره قبل از دم آوری روایات زیاده، ولی پیشنهاد میکنیم چایی که خاک و خورده زیاد داره رو حتما بشورید در غیر اینصورت نیازی به شستن چای نیست.
چهارم، دما:
زمانی که آب رو روی چای خشک توی قوری میریزید باید دمای آب کمی از دمای جوش پایین تر باشه یا به اصطلاح قٌلِش افتاده باشه.
چون آب جوش چای تازه رو میسوزونه و شما طعم خوبی رو تجربه نمی کنید.
چای بهاره گیلان نباید با درجه حرارت بالایی دم آوری بشه: حرارت غیر مستقیم و زمان کافی و دمای ملایم سه شرط لازم برای حصول بهترین نتیجه است. یکی دیگه از فوت و فنای دم آوری چای تازه بهاره یا چای لاهیجان اینه که، بعد از دم کردن چای بهاره مقداری آب سرد توی کتری بریزید. اینجوری در زمان ۲۰ الی ۲۵ دقیقه ای که چای در حال عصاره دهی ست، از کتری گرمای ملایمی به چای میرسه.
همه این موارد نکات کلی در مورد اصول دم آوری چای بود که کمک میکنه از هر چایی نوشابه بهتری بگیرید: ولی مسلما خود چای و کیفیت اون تو طعم و عصاره ای که از چای میگیرید بیشترین تاثیر رو داره، این رو کسایی بهتر درک می کنند که از چای بهاره تیاور امتحان کرده باشند.
برای خرید چای بهاره گیلان اینجا کلیک کنید.
برای خرید چای سرگل بهاره اینجا کلیک کنید.
برای خرید چای قلم بهاره اینجا کلیک کنید.
برای خرید چای قهوه خانه ای بهاره اینجا کلیک کنید.
برای خرید چای سبز بهاره اینجا کلیک کنید.
برای سفارش چای دست پیچ بهاره که به صورت کاملا سنتی و با دست، از خاص ترین برگ های چای تهیه میشه و کلیه فرآیندهای کارخانه ای از آن حذف شده است از طریق شماره تماس های مندرج در سایت با ما در تماس باشید.
تذکر بسیار مهم:
استفاده از متن و تصاویر بدون ذکر آدرس سایت و برند تیاور پیگرد قانونی در بر خواهد داشت.
بهار 1400 گیلان جان.
تیاور، یار و یاور زمین.