Tuesday، ۹ Shahrivar ۱۴۰۰
از زمان های قدیم، عسل هم به عنوان غذا و هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گرفت.
این ماده حاوی ترکیبات گیاهی مفید است و چندین مزیت برای سلامتی دارد. عسل وقتی به جای شکر تصفیه شده استفاده می شود که 100٪ فاقد کالری است و بسیار مفید است.
در این مقاله 10 فایده عسل برای سلامتی را باهم بررسی میکنیم.
1. عسل حاوی مواد مغذی است.
عسل یک مایع شیرین و غلیظ است که توسط زنبورهای عسل ساخته می شود.
زنبورها عمدتا شهد گل سرشار از قند را از محیط خود جمع آوری می کنند.
به محض ورود به داخل کندو، آنها شهد را مصرف، هضم و دوباره استفاده می کنند.
محصول نهایی عسل است، مایعی که به عنوان غذای ذخیره شده برای زنبورها عمل می کند. بو، رنگ و طعم آن بستگی به انواع گلهای استفاده شده دارد.
از نظر تغذیه ای، 1 قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم قند شامل فروکتوز ، گلوکز ، مالتوز و ساکارز است.
تقریباً فاقد فیبر، چربی یا پروتئین است.
همچنین حاوی مقادیر کمی از چندین ویتامین و مواد معدنی است، لذا برای برآوردن نیازهای روزانه بدن باید مقدار زیادی عسل بخورید.
جایی که عسل می درخشد(رنگ روشن دارد) از نظر ترکیبات گیاهی زیست فعال و دارای آنتی اکسیدان ها است. و در عسلهای رنگ تیرهگاهی ترکیبات آنتی اکسیدانی بیشتر است.
2. عسل خالص سرشار از آنتی اکسیدان است.
عسل خالص حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است. اینها شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها هستند.
جالب است که دو مطالعه نشان داده است که عسل گندم سیاه ارزش آنتی اکسیدانی خون افراد را افزایش می دهد.
آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارند. آنها همچنین ممکن است سلامت چشم را ارتقا دهند.
3. عسل برای افراد دیابتی به نسبت قند مناسب تر است.
شواهد موجود در مورد عسل و دیابت متفاوت است.
از یک سو، می تواند چندین عامل خطر برای بیماری های قلبی شایع در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
به عنوان مثال ، ممکن است کلسترول LDL "بد" ، تری گلیسیرید و التهاب را کاهش دهد در حالی که کلسترول HDL "خوب" را افزایش می دهد.
با این حال، برخی مطالعات نشان داده است که عسل می تواند سطح قند خون را افزایش دهد اما نه به اندازه قند، در حالی که عسل ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت کمی بهتر از شکر باشد، اما باید با احتیاط مصرف شود.
در حقیقت ، افراد مبتلا به دیابت با به حداقل رساندن تمام غذاهای دارای کربوهیدرات بالا بهترین کار را می کنند.
همچنین به خاطر داشته باشید که برخی از انواع عسل ممکن است با شربت قندی تولید شوند که این روش تقلب است. اگرچه تقلب در عسل در اکثر کشورها غیرقانونی است، اما همچنان یک مشکل گسترده در دنیا به حساب می آید.
4. آنتی اکسیدان موجود در عسل می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
فشار خون یک عامل خطرناک و مهم برای بیماری های قلبی است و عسل ممکن است به کاهش آن کمک کند.
به این دلیل که عسل حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با کاهش فشار خون مرتبط است.
مطالعات روی موشها و انسانها کاهش متوسط فشار خون ناشی از مصرف عسل را نشان داده است.
5. تاثیر عسل در بهبود کلسترول بالا
سطح بالای کلسترول LDL یک عامل خطرناک برای ابتلاء به بیماری های قلبی است.
این نوع کلسترول نقش عمده ای در تصلب شرایین دارد، تجمع چربی در عروق شما که می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود.
جالب است که چندین مطالعه نشان می دهد که عسل ممکن است سطح کلسترول شما را بهبود بخشد.
کلسترول LDL کل و "بد" را کاهش می دهد در حالی که کلسترول HDL "خوب" را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد (چند مطالعه که این موضوع را اثبات مینماید، 1-2-3-4)
به عنوان مثال ، در یک آزمایش که 55 بیمار در آن بررسی شدند و در تعدادی از آنها شکر مصرف شد و در تعدادی دیگر عسل، مشاهده شد که مصرف عسل باعث کاهش 5.8 درصدی LDL و 3.3 درصدی افزایش کلسترول HDL می شود. (18 منبع معتبر).
6. عسل می تواند تری گلیسیرید را کاهش دهد.
افزایش تری گلیسیرید خون یکی دیگر از عوامل خطر بیماری های قلبی است.
تری گلیسیرید همچنین با مقاومت به انسولین، عامل اصلی دیابت نوع 2 است.
سطوح تری گلیسیرید در رژیم غذایی حاوی قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده افزایش می یابد.
جالب است که مطالعات متعددی مصرف عسل عادی را با سطوح تری گلیسیرید پایین تر مرتبط می دانند، به ویژه هنگامی که از آن بعنوان جایگزین قند استفاده می شود (منابع و مطالعات متعددی این مطلب رو تایید کرده اند برای نمونه 1 – 2 – 3)
به عنوان مثال ، یک مطالعه در مقایسه عسل و شکر، نشان داد عسل میزان تری گلیسیرید را در 11 تا 19 درصد کاهش داد.
7. آنتی اکسیدان های موجود در عسل با سایر اثرات مفید بر سلامت قلب مرتبط هستند.
عسل منبع غنی از فنول ها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی است. بسیاری از این موارد با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط است.
آنها ممکن است به گشاد شدن شریان های قلب شما کمک کرده و جریان خون را در قلب شما افزایش دهند. همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون، که می تواند منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود، کمک کند.
علاوه بر این ، یک مطالعه روی موش ها نشان داد که عسل از قلب در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند.
8. عسل باعث بهبود سوختگی و زخم می شود.
درمان موضعی عسل از زمان مصر باستان برای التیام زخم ها و سوختگی ها مورد استفاده قرار می گرفت و امروزه نیز رایج است.
بررسی 26 مطالعه روی عسل و مراقبت از زخم نشان داد که عسل در درمان سوختگی ها و زخم هایی با ضخامت جزئی که پس از جراحی عفونی شده اند موثراست.
عسل همچنین یک درمان موثر برای زخم پای دیابتی هاست که عوارض جدی دیابت می باشد و میتواند منجر به قطع عضو شود.
یک مطالعه میزان موفقیت بهبود زخم توسط عسل را 43 درصد گزارش کرده است و مطالعه دیگری، عسل را برای بهبود زخم های دیباتی تا 97 درصد درمانگر دانسته است.
محققان معتقدند که قدرت درمانی عسل ناشی از اثرات ضد باکتریایی و ضد التهابی آن و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت های اطراف است.
علاوه بر این، می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی، از جمله پسوریازیس و ضایعات تبخال کمک کند.
عسل مانوکا(یک جور عسل بومی نیوزلند است) به ویژه برای درمان زخم های سوختگی موثر است.
9. فواید عسل برای سرفه ی کودکان
سرفه یک مشکل رایج برای کودکان مبتلا به عفونت تنفسی است.
این عفونت ها می تواند بر خواب و کیفیت زندگی کودکان و والدین تأثیر بگذارد.
با این حال، داروهای اصلی سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند. جالب اینجاست که عسل می تواند انتخاب بهتری باشد و شواهد نشان می دهد که بسیار موثر است.
یک مطالعه نشان داد که عسل بهتر از دو داروی معمول سرفه عمل می کند.
مطالعه دیگری نشان داد که عسل علائم سرفه را کاهش می دهد و خواب را بیشتر از داروهای سرفه بهبود می بخشد.
10. عسل خوشمزه است، و کالری و شکر مناسبی دارد.
عسل یک جایگزین خوشمزه و سالم برای شکر است.
اطمینان حاصل کنید که عسل خالص و با کیفیت بالا را انتخاب کنید ، زیرا ممکن است برخی از مارک های با کیفیت پایین با شربت قندی مخلوط شوند.
به خاطر داشته باشید که عسل باید فقط در حد اعتدال مصرف شود، زیرا هنوز کالری و قند بالایی دارد.
فواید عسل زمانی بیشتر مشخص می شود که جایگزین یک شیرین کننده غیر سالم باشد.
در آخر باید بدونید که عسل به سادگی یک شیرین کننده به نسبت بهتر از شکر است.
برای خرید عسل خالص تیاور اینجا کلیک کنید.
ترجمه شده در تیم تولید محتوای تیاور
منبع مقاله سایت Healthline
تیاور، یار و یاور زمین